MVP Summit 2018: Sessies, sessies, sessies

In de twee voorgaande posts heb je gelezen over de aanloop naar de MVP Summit en hoe ik de eerste twee dagen heb beleefd. Als afsluiter van deze serie, blog ik over de laatste twee dagen.

Sorry, geen inhoud!

Zoals eerder aangegeven, kan ik helaas niets delen over de inhoud van de sessies. Dit is nog maar eens bewezen doordat meerdere mensen, die zich niet aan de regels hielden, zonder pardon uit de zaal zijn gehaald en uit het MVP programma zijn gezet. Mocht je het dus schoppen tot MVP, neem deze regels dan serieus!

Wat kan ik dan wel vertellen? Dat blijkt dan een lastige vraag. Op dag 2 is er weinig meer gebeurd dan de daadwerkelijke inhoudelijke sessies. Wanneer je wel eens events bezoekt, weet je dat dit mega-interessant is, maar ook erg vermoeiend. Zoveel nieuwe gave informatie en veel indrukken én socializen gaat je niet in de koude kleren zitten.

Altijd een fenomeen is het uitwisselen van stickerswag (of andere dingen dan stickers mag natuurlijk ook). Hier wordt een aparte tafel voor ingericht waar verschillende mensen stickers op deponeren, die er daarna net zo hard worden afgehaald. Deze stickers belanden natuurlijk vooral op laptops. Maar ook de – iets meer – nuttige voorzieningen zijn prima in orde. Overal staan ultra-hippe water infusions, bijna iedere pauze is er wel iets te eten te vinden en verder staan overal tafels voor koffie of koelkasten met frisdrank.

Water infusion

Hip heur tijdens de MVP Summit

Eindelijk Xamarin!

Op de laatste (officiële) dag waren eindelijk de sessies gepland waarin ik het meeste geïnteresseerd was: over Xamarin. Al deze sessies waren in een ander gebouw dan de rest, waardoor ik nog even een leuk rondje over de campus heb gemaakt. Deze sessies waren een waar feestje. Niet alleen om de mensen (weer) te zien van het Xamarin team zelf, maar ook de hele community eromheen. De Xamarin community is vrij hecht en veel mensen kennen elkaar en spreken elkaar met enige regelmaat. Inclusief het ontwikkelteam zelf! Deze zijn erg benaderbaar en uiterst vriendelijk. Dus behalve de erg interessante inhoud was het ook leuk om tussen de sessies door met hen te praten.

Ook de mensen uit de community zijn erg leuk om te zien. Uit alle hoeken van de wereld zoals Australië, Singapore, maar ook uit België en natuurlijk Nederland kom je met grote regelmaat mensen tegen op fora, blogs of GitHub. De meesten heb ik onderhand ook in het echt de hand geschud, maar er waren er ook een aantal die ik even bij elkaar moest puzzelen vanaf hun Twitter avatar.

Red shirt

Een mooie afsluiter van die dag is een sessie van Scott Guthrie, een zogenaamde ‘Unplugged’ sessie. De eerste 10-20 minuten verzamelt hij vragen uit de zaal, in Notepad, en de rest van de sessie beantwoordt hij deze vragen. Dit kan van alles zijn: van ‘wanneer wordt feature x eens verbeterd’ tot ‘hoe denk je over programmeerles op school’. Het gave aan deze man is dat hij niet alleen hoog over een idee heeft wat er speelt bij Microsoft, maar hij lijkt van alles op de hoogte te zijn. Uiteraard zal er een bepaalde grens aan zitten, dat lijkt me niet meer dan gezond. Al zijn er weinig vragen waar hij geen antwoord op heeft. En de antwoorden die hij geeft, zijn technisch en goed onderbouwd. Dat afgewisseld met leuke humor en interactie met de zaal maakt dit een perfecte afsluiter.

Het zal je niet verbazen dat ook deze dag er een borrel georganiseerd werd, ditmaal met de mensen uit je eigen categorie en de Product Groups. Ook de Microsoft mensen die binnen deze categorie opereren lopen hier rond. Denk aan Damien Edwards, Scott Hanselman, Miguel de Icaza, etc.

Treehouse sessions

Een ander initiatief dat begint te leven binnen het Microsoft MVP programma is het mentoring. Hierbij draait het erom dat je anderen ‘mentored’, wat eigenlijk neerkomt op iemand leren kennen, bekijken waar hij of zij tegenaan loopt en die dan een juiste kant op te begeleiden. Ik heb onderhand de nodige ervaring op verschillende gebieden in dit ‘wereldje’, dus leek het mij leuk om mij daar eens in te verdiepen. Ook hier waren een aantal sessies ingepland die Microsoft de ‘Treehouse Sessions’ noemde. Ik dacht; leuk, dat zullen kleine groepen zijn, gezellig rond een kampvuur-idee. Maar nee, sinds kort hebben ze bij gebouw 31 echte boomhutten, die gewoon te boeken zijn als vergaderruimte.

Erg gaaf! Voorzien van lekkere stoelen, wifi hotspots en een heerlijke dennengeur. Het enige dat ontbreekt is een verwarming, dus in de winter zullen de meetings erg effectief zijn denk ik.

The end

Helaas komen aan alle leuke dingen een einde, zo ook deze editie van de MVP Summit. Op de laatste avond was er een groot feest voor alle genodigden. Op een verdieping van het Hyatt hotel was er van alles te doen! Je eigen cap laten bedrukken, op ouderwetse arcadekasten spelen, genieten van de silent disco, maar ook zeker heerlijk eten en drinken in allerlei soorten en maten.

Where highscores come to die...

Where highscores come to die…

Maar ook hier nog even gezellig doen met de andere mensen en in mijn geval alvast wat mensen vaarwel gaan zeggen. Ik hoop er natuurlijk volgend jaar weer bij te mogen zijn, maar dat is nog even duimen tot 1 juli als er weer een verlengronde aan zit te komen.

Bedankt voor het lezen, ik hoop dat je iets meer inzicht hebt gekregen in het MVP-schap op zich, maar ook de MVP Summit. Voor meer informatie over het programma kun je kijken op de website en als je nog andere vragen of opmerkingen hebt, schroom dan niet contact op te nemen via bijvoorbeeld Twitter.

You may also like...